Uncategorized

Alkulämmittely

T-paidassa tarkenee. Kiristän vain vielä nappulakenkien nauhat, ja noin. Astun ulos ovesta. Juostessani poikki pihamaan kuulen jalan ja pallon kosketuksesta muodostuvia vaimeita kumahduksia. Isoveljet potkivat vuosien varrella varastoihin kasaantuneita palloja pelikentälle, jonka reunalla tuo lankun palasista kasattu laho maali on läpi yön taas seisonut. On kesäloma. Nahkakengät imevät aamukasteen lävitseen. Sukkien kastuminen ei paljoakaan mieltä paina heinäkuisen auringon paistaessa korkealta tuolle viheriölle, jota voikukat koittavat aina aamuisin valloittaa.
T-paidassa tarkenee. Tai ehkä lämpökerrasto on hyvä laittaa alle. Eikä verkkatakistakaan haittaa ole. Otan vielä tuuli- ja toppatakinkin mukaan. Astun sisään ovesta ja kiristän nauhat. Juostessani poikki Mukkulan hallin kuulen tuttuja kumahduksia. Joukkuekaverini syöttelevät jäisiä pelipalloja suliksi. En näe lahoja puumaaleja, enkä tunne aamukastetta kenkieni läpi. Toisaalta en tunne varpaitanikaan. Pieni viileys ei mieltä paina helmikuisen hallin valaistuksen loistaessa tuon tekonurmikentän laidalla, jota voikukat eivät todellakaan koita valloittaa.
Vaikka aika ja paikka ovatkin täysin eri, kuvaa molempia tilanteita täydellisesti sama adjektiivi, nautinnollinen.
Tätä aasinsiltaa pitkin pääsenkin blogissa kohtaan, jossa voin kertoa vielä lyhyesti lisää itsestäni. Olen siis kotoisin Luumäeltä, jossa otin nuo ensimmäiset kosketukseni jalkapalloon. Luumäen Pojista siirryin PEPO Lappeenrantaan kymmenen ikävuoden tienoilla. Etelä-Karjalan jätin taakseni 17-vuotiaana siirryttyäni pelaamaan FC Lahden riveihin.
Nyt on menossa kolmas kauteni Kuhnuri-paidassa. Lahti on pitänyt minua hyvänä, mutta kuten olen jo aiemminkin sanonut, on tavoitteenani edetä jalkapallossa, ja tähtäin on sen mukaisesti asetettu ulkomaan kentille. Sen unelman eteen pyrin tekemään kaikki asiat mahdollisimman hyvin niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Täällä blogeissa en ole ajatellut sitoa kirjoitusteni aiheita mihinkään tiettyyn tyyliin taikka kategoriaan. Ajatuksenani on kuitenkin ollut, että voisin kertoa ja avata täällä esimerkiksi joitakin pelikentillä kokemiani asioita mahdollisimman rehellisesti ja tarkoin yksityiskohdin. Tai sitten en, mutta ainakin mukavaa ajankulua tästä kirjoittelusta tulee. Näin toivon tulevan lukuhetkistännekin. Jos näin ei kuitenkaan tapahdu, ei ole syytä huolestua, sillä muilla bloggaajilla on varmasti tarjottavanaan ihan laadukkaitakin kirjoituksia.
Tässä oli oma alkulämmittelyni blogien osalta. Venytykset jäivät nyt tekemättä, mutta tässä tapauksessa se ei niinkään taida haitata. Katsotaan minkälaista tekstiä kevät tuo tullessaan. Oikein aurinkoisia kevätpäiviä kaikille!

– Mikko

Cart Overview