#NoraHeroum

Minä Nora Heroum

Tämä on mun eka blogi kirjotus, joten kerron vähän ensin itsestäni kuka oon, mitä teen ja missä olen. Elikkä oon Nora 22-vuotias kotoisin Helsingistä. Alotin futiksen mun veljen kanssa Fc Viikingeissä. Oon pelannut Suomessa naisten liigassa HJK:ssa, Fc Hongassa ja Åland Unitedissa, kunnes sain mahdollisuuden päästä pelaamaan Tanskan pääsarjaan. Palaan myöhemmissä kirjoituksissani tarkemmin, miten pääsin Tanskaan. Olen ollut myös naisten maajoukkueen mukana nyt 5 vuotta. Tulen kirjoittamaan pääasiassa mun arjesta jalkapallo ammattilaisena ja elämästäni Tanskassa. Tulette pääsemään sisälle naisurheilijan arkeen.

Asun tällä hetkellä Tanskan pohjois alueella, pienessä kaupungissa nimeltä Hjørring. Kukaan ei varmaankaan tiiä, mikä kaupunki on kyseessä, mutta monet kyllä tietää, mikä on Dana Cup. Täällä Hjørringissä järjestetään Dana Cup. Se on myös meidän joukkueen isoin sponsori ja ilman Dana Cupia ei olisi meidän joukkuetta.

[hybrid_gallery_grid ids=”3806,3807,3808,3809″ layout=”justified” metro_style=”1″ size=”equal” ratio_w=”1″ ratio_h=”1″ cols=”3″ rowheight=”240″ max_rowheight=”-1″ lastrow=”nojustify” gap_x=”10″ gap_y=”10″ formats=”false” color=”#0186d5″ img_hover=”false” img_filter=”false” style=”1″ meta_title=”false” meta_descr=”false” click_action=”lb” link_tg=”same” buttons=”false” lightbox=”mp” pagination=”false” pg_type=”more” pg_ajax=”false” pg_posts=”10″ filter=”false” animation=”fadeInUp” preloader=”1″ loader_delay=”300″ ct_w_vl=”100″ ct_w_un=”pc” ct_align=”none” custom_class=”” custom_id=”” res=”{#1024#:{#w#:#auto#,#w_vl#:#100#,#w_un#:#pc#,#cols#:#auto#,#align#:#auto#},#800#:{#w#:#auto#,#w_vl#:#100#,#w_un#:#pc#,#cols#:#auto#,#align#:#auto#},#768#:{#w#:#auto#,#w_vl#:#100#,#w_un#:#pc#,#cols#:#auto#,#align#:#auto#},#600#:{#w#:#auto#,#w_vl#:#100#,#w_un#:#pc#,#cols#:#auto#,#align#:#auto#},#480#:{#w#:#auto#,#w_vl#:#100#,#w_un#:#pc#,#cols#:#auto#,#align#:#auto#}}”]

Pelaan ammatikseni futista Fortuna Hjørringissä. Meidän seura on vain naisten seura, sen takia varmaankin esim. monille pojille se ei ole tuttu joukkue. Oon pelannut täällä nyt kaks vuotta ja oon viihtynyt todella hyvin. Vuosi 2016 meni joukkueen osalta ihan nappiin. Voitettin tuplamestaruus ja päästiin Champions Leaguessa 8 parhaan joukkoon. Meillä on puolivälierä ottelut Manchester cityä vastaan maaliskuun lopussa. Jännitystä siis riittää!

Olen valmistunut Mäkelänrinteen lukiosta vuonna 2013. Sen jälkeen yritin täällä Tanskassa opiskella Aalborgin yliopistossa 50 kilometrin päässä täältä Hjørringistä. Opiskelin puoli vuotta, mutta en pystynyt yhdistämään opintoja futiksen kanssa pitkän välimatkan ja jatkuvien pelireissujen takia. Jouduin valitsemaan kahden väliltä; keskitynkö enemmän kouluun ja jätän treenaamisen vähemmälle, vai lopetanko koulun ja keskityn täysillä futikseen. Päädyin jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Silti mielessäni pyörii uran jälkeinen elämä ja opiskelun tärkeys. Olen yrittänyt miettiä, mikä ala olisi omani, mutta se on vielä vähän auki. Olen kiinnostunut psykologiasta, mutta myös urheiluun liittyvistä aloista. Urheilu on aina ollut iso osa elämääni ja tulee varmasti aina olemaan.
Nyt opiskelen tanskan kieltä yhdessä joukkuekavereideni kanssa meidän klubitalolla ja myös keskustan kielikoulussa. Meillä käy 1-2 kertaa viikossa opettaja meidän klubitalolla opettamassa meidän joukkueen ’’ulkomaalaisille’’ pelaajille Tanskan kieltä. Meidän joukkue on tosi kansainvälinen, joten opiskelijoita on monta. Meillä on pelaajia Suomesta, Brasiliasta, Jenkeistä, Serbiasta, Skotlannista, Romaniasta, Norjasta ja Sloveniasta.

Täs oli basic tietoja musta ja mitä teen tällä hetkellä. Tuun kertomaan syvemmin eri aiheista myöhemmissä kirjoituksissa.
Meil on tällä hetkellä preseason menossa täällä Tanskassa. Liiga pelataan eri kaavalla, kun Suomessa. Ollaan nyt puolessavälissä kautta, joten pelit jatkuu taas maaliskuun alussa ja kausi loppuu kesäkuun puolessavälissä. Tuun seuraavassa kirjotuksessa kertomaan meidän preseasonista täällä Tanskassa ja muutenkin meidän loistavista treeniolosuhteista ja treenikuvioista. Ensi viikolla ollaan treenileirillä Portugalissa ja pelataan muunmuassa Chelseaa vastaan. Joten jännä preaseason myös edessä.
-Nora Heroum

Pyydä tarjous

    Tuote: [cf7sr-simple-recaptcha]
    Cart Overview